Nieuws & sport
09 / 02 / 19

Trump schreef de State of the Union zelf - geen goed idee

Het was een vreemde State of the Union deze week. Voor het eerst moest Trump de natie toespreken terwijl de Senaat een democratische meerderheid heeft, sinds de midterm-verkiezingen vorig jaar. En hij kon het niet laten om te eisen zelf de speech te schrijven, of hij heeft schrijvers die zich wel erg laten overtuigen van zijn doordrammen.

Want de speech stond vol met rare woorden, vreemde zinsconstructies en het leek meer op een campagnespeech dan een officieel praatje. Het was een pijnlijke dag, zowel voor de aanwezige Republikeinen als de Democraten.

Er lopen meerdere onderzoeken naar de praktijken van de Trump-campagne in 2016, onder andere opgestart door diezelfde Senaat, en daar is de president niet blij mee. Hij kon het als een kleuter niet laten om daar een uitspraak over te doen, compleet ongepast tijdens de SOTU. 'Samenwerken gaat niet samen met partijdige onderzoeken', zei hij om opnieuw aan te geven dat het wat hem betreft allemaal een 'heksenjacht' is, en geen gedegen onderzoek. Het ondermijnen van het werk van Robert Mueller, die onderzoek doet naar banden van de Trump-campagne met Rusland, moet op elk moment dat Trump zichzelf in de schijnwerpers vindt staan genoemd worden als laster en nep. En dat terwijl Nancy Pelosi, die benoemd is tot Speaker of the House of Representatives achter hem zichtbaar lachte, omdat ze waarschijnlijk al verwachtte dat hij het niet kon laten. De verdeeldheid is dankzij Trump zo groot, dat zijn uitspraken regelmatig hoongelach en rare blikken opleverde. Trump leeft in zijn eigen wereld en denkt dat zijn woorden direct een waarheid opleveren in de geschiedenis van deze periode in de VS.

Niet in de laatste plaats omdat Trump om de paar zinnen weer iets zei dat nergens op sloeg:

The only thing that can stop it are foolish wars, politics, or ridiculous, partisan investigations


The only thing.. are? Trump werd op de late avond afgemaakt door de 'linkse' media, omdat hij onwaarheden blijft vertellen. Volgens hen worden alle oproepen die Trump deed voor eenheid, teniet gedaan door zijn uitspraken om onderzoeken tegen hem te ondermijnen. Een gevaarlijke ontwikkeling, als een president zich gaat begeven in benoeming van jury's. Deze speech was 'zo Trump'. Het wordt tijd dat er iemand in zijn regering de verantwoordelijkheid op zich neemt de president tegen zichzelf in bescherming te nemen. Anders gaat hij heel hard Nixon achterna. Of niet, want in Amerika kan de laatste jaren alles.

Muziek Natuur Architectuur
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/trump-schreef-de-state-of-the-union-zelf-geen-goed-idee