TV & series
23 / 01 / 19

The Bridge moet je zien

De serie The Bridge is een van die geweldige Deense/Zweedse tv-series die je gezien moet hebben. Goed geschreven, geniale personages en altijd spannend.

Seizoen 4 is net afgelopen en daarmee is The Bridge ten einde. Het is niet de enige succesvolle Scandinavische serie, want Nobel (2016) over een groep Noorse soldaten in Afghanistan en de politieke gebeurtenissen in hun thuisland is net zo populair. Het bekendere Midnight Sun (Midnattssol) had ook een heel goed seizoen en natuurlijk Dicte, Bordertown en Trapped vallen in het bekende rijtje Zweedse, Deense en Noorse series die je voorlopig wel even vermaken.

Wat maakt The Bridge dan de beste serie? Allereerst de hoofdpersoon: Sofia Helin als Saga Norén (rechercheur in Malmö) die op een geniale wijze het syndroom van asperger neerzet. Daar heeft ze behoorlijk lang op gestudeerd. Ze is wereldvreemd, heeft haar eigen beleving en sociaal behoorlijk dwars, maar is tegelijk een ongelooflijk slim en analytisch rechercheur. Haar tegenspeler Martin Rohde uit Zweden moet behoorlijk aan haar wennen maar daar is meteen het tweede sterke punt van de serie: de bizarre moordcomplotten die langzamerhand worden verteld. Het begint met een lijk op de iconische brug tussen Zweden en Denemarken richting Malmö, precies op de landsgrens. Daarna blijkt het onderdeel te zijn van een seriemoordenaarsverhaal dat je zelden ziet in deze goed beoordeelde Netflix-serie. De prachtige beelden van het Zweeds en Deense landschap maken het af. De hoofdrolspelers waren verrast over het grote internationale succes van The Bridge, maar na vier seizoenen is het doek gevallen, met een bijzonder einde. De serie is ook al op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar is nu integraal te bekijken op Netflix.

TV & series Code Marketing
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/the-bridge-moet-je-zien