Games & Mobile
17 / 03 / 14

Rollercoaster Tycoon is terug - op je tablet

Steeds snellere processoren op steeds kleinere apparaatjes. Het zorgde er al voor dat je heel Grand Theft Auto 3 op je mobiel kunt spelen, maar nu komt daar een andere klassieker bij: Rollercoaster Tycoon verschijnt definitief voor iPad, iPhone en iPod Touch.

Rollercoaster Tycoon is terug - op je tablet

De eerste Rollercoaster Tycoon verscheen alweer in 1999 en ruim 15 jaar later is het de beurt aan de tablets van deze wereld. Atari geeft Frontier Developments de mogelijkheid om de hit uit 2004: Rollercoaster Tycoon 3 (met voor die tijd ongekende 3D-graphics) opnieuw uit te brengen op tablets en game consoles. Sinds de release heeft de community, die nog steeds immens groot is, altijd gevraagd om een heruitgave op Android en iOS apparaten. Al in 2012 kwam ontwikkelaar Atari met de aankondiging en het lijkt er op dat het nu echt zo ver is, na wat financiële problemen en het eeuwige uitstel moet een nieuwe deal ervoor zorgen dat we toch met de game aan de slag mogen. Zo zat Atari dankzij het Franse moederbedrijf al een tijdje in de problemen. In januari van 2013 probeerde de Amerikaanse tak van Atari zich los te weken van het moederbedrijf. Door een faillissement aan te vragen zou Atari opgekocht kunnen worden door een geïnteresseerde partij, waardoor het weer onafhankelijk zou kunnen worden.

Een klein Facebook-berichtje van Atari: 'Are you the next RollerCoaster Tycoon?' deed meteen het halve internet wakker worden. Iets over een releasedatum werd nog niet gezegd. Inmiddels is er ook een video verschenen en blijkt de titel RollerCoaster Tycoon 4 Mobile te zijn, met de aankondiging 'Soon'. Tot de release kun je ook natuurlijk die andere Atari klassieker spelen in Google Afbeeldingen.

Rollercoaster Tycoon is terug - op je tablet
Vaag Feitjes Social media
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/rollercoaster-tycoon-is-terug-op-je-tablet