Games & Kunst & artwork
05 / 11 / 18

Rockstar overtroeft alle eerdere games met western-spektakel Red Dead Redemption 2

Leuk al die blockbuster-games van de afgelopen maanden: God of War, Shadow of the Tomb Raider, Forza Horizon 4, Assassin's Creed Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate en Spider-Man. Maar er is maar één game waar zoveel mensen naar uitkijken, dat de andere ontwikkelaars niets meer durven uit te brengen deze week: Rockstar releast Red Dead Redemption 2 morgen. De grootste, meest spectaculaire open-wereld western game met oneindig detail.

Jij bent Arthur Morgan, een van de ‘outlaws’ in de gang van Dutch van der Linde. Het zooitje ongeregeld, inclusief de charismatische Dutch en jouw eigen karakter, worden in missies, diepe gesprekken en in 500.000 stuks ingesproken dialogen uitgewerkt tot volwaardige karakters in een episch, emotioneel en meeslepend verhaal.

Rockstar brengt niet vaak een grote game uit. Het is een beetje aparte developer van games, die veelal op pc, PS4 en Xbox verschijnen, maar ook op mobiel. Dat laatste platform kreeg aandacht van de uitgever, met een heruitgave van Grand Theft Auto 3 als hoogtepunt.

Rockstar overtroeft alle eerdere games met western-spektakel [Red Dead Redemption 2]

Kenmerk van grotere games zoals Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption en Max Payne 3 is de grote hoeveelheid detail waarmee de studio zijn games overlaadt. Alweer meer dan vijf jaar geleden haalde de ontwikkelaar zelfs het mainstream nieuws door alle verkooprecords te breken met GTA V, die alle kracht uit de PlayStation 3 haalde, onder andere met een oneindige hoeveelheid bizarre details.En doe dat gevoel van detail keer honderd in Red Dead Redemption 2 (RDR2), waar Rockstar zichzelf en vrijwel alle andere game-ontwikkelaars overtroeft. En dan moet je ook even waardering hebben voor de manier waarop Rockstar Games zijn trailers tegenwoordig brengt: een voice-over, prachtige beelden en allemaal gameplay op een PS4. Dat is wat anders dan de trailers van een gemiddelde Ubisoft game die er mooi uit ziet, maar stiekem gewoon op een super-pc is opgenomen. 'Het beste verhaal ooit', 'meest geniale open wereld game ooit gemaakt', complimenten zijn er genoeg. Het moet tegelijkertijd wel je speelstijl zijn: brute actie in shoot-outs in het prachtige Wilde Westen, maar wel nadat je er met je paardje kilometers voor gelopen hebt. De keuze in paarden is enorm, er zijn 19 soorten in de game, maar even fast travellen is er niet bij in RDR2. Dus geduld heb je nodig, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar wel voor veel, want er werden 700 miljoen exemplaren verkocht in het eerste weekend. Met 108 hoofdmissies en talloze, oneindige zijmissies en personen die je kunt helpen, vermoorden, uitlachen of uitdagen in een spelletje poker, ben je de komende maanden zoet. Die 60 euro is het echt meer dan waard.

Across this massive landscape, you can speak with any character by squeezing the left trigger and selecting a positive or negative interaction. These play out differently each time, based on the context: your clothes, blood stains, mud, location, what the NPC is doing, your Honor rating, how much alcohol you’ve consumed, and more.

En die keer dat Arthur speelkaarten realistisch door elkaar schudt, je een treinkaartje moet kopen om mee te kunnen, dorpbewoners onthouden dat je slechte dingen hebt gedaan, je door een beer wordt gegrepen, door een slang wordt gebeten of je paard er vandoor gaat omdat er een lynx in de buurt zit, herinnert je er aan dat dit een hele speciale game is. Je personage wordt vies, moe en krijgt honger. Je moet dus af en toe eten en je kleren wassen, in de rivier of in een hotel. Je kunt iedereen in de spelwereld aanspreken en een gesprek met ze houden. Je kunt bepaalde huiden van gedode dieren gebruiken om hoeden van te maken. De kwaliteit van een dierenhuid bepaalt wat je ermee kan doen. Alle items die je in een winkel kunt kopen staan in een catalogus, maar ze staan ook allemaal in de schappen. Je kunt naar een item lopen, hem oppakken en op die manier kopen. De temperatuur bepaalt welke kleding je het beste kunt dragen. De vacht van honden die je aait beweegt realistisch mee. Hun staarten bewegen ook sneller wanneer je ze aait. Je komt in de spelwereld mensen tegen die op zoek zijn naar goud. Als je wacht tot ze iets vinden, kun je ze beroven. De spelwereld reageert op het weer. Mensen zullen minder snel buiten rondhangen wanneer het regent of stormt, en vissen bijten dan ook minder snel. En sneeuw valt van de bomen. What a time to be alive.

Rockstar overtroeft alle eerdere games met western-spektakel [Red Dead Redemption 2]
Random Shops Kunst & artwork
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/rockstar-overtroeft-alle-eerdere-games-met-western-spektakel-red-dead-redemption-2