Film & video & Lijstjes
27 / 12 / 18

Films en series in 2019 die je moet zien

2019 wordt geen tussenjaar voor films en series, maar misschien wel voor games, waarover later meer. Het is een jaar vol blockbusters, een nieuwe fase voor Marvel, de afsluiting van Game of Thrones en de start van Disney's streamingdienst.

Geen zorgen, er is genoeg te zien komend jaar.

Netflix vs. Disney

Wat Disney's streaming service gaat betekenen voor Netflix is af te wachten, maar spannend in de streaming markt wordt het zeker. Het betreft miljoenen mensen, alleen al in Nederland, waarvan een aardig deel misschien meer interesse heeft in Marvel- en Disneyfilms, dan in de rest van het aanbod dat Netflix heeft en Disney mogelijk wegkaapt. Verschillende Marvelseries zoals Luke Cage en Iron Fist zijn al gestopt, na toch erg goede seizoenen afgelopen jaar. Jessica Jones en The Punisher (januari 2019) gaan wel door. En Netflix investeert miljarden in Netflix Originals, waarvan films als het knappe Mowgli (een volwassen versie van Jungle Book) en Bird Box voorbeelden zijn. De lijst met Originals wordt steeds langer. Afgelopen jaar konden we genieten van Altered Carbon, de finale van Sense8 en House of Cards, maar die laatste twee zijn wel gestopt. Kan de lage prijs en het aanbod van Disney daadwerkelijk Netflix in de problemen brengen? We gaan het zien.

Marvel in Phase Four

Na het nogal heftige einde van The Avengers: Infinity War I is het de vraag waar de helden van de Marvel-films eindigen. Een en ander wordt duidelijk in maart 2019 met Captain Marvel, waar ik enorm naar uitkijk. En na deel 2 van Avengers komt Spider-Man: Far From Home als eerste film in fase vier van het Marvel universum. Die film zou enkele minuten na het einde van The Avengers: Infinity War II starten, dus beter kijk je alle films gewoon in de bioscoop, komend jaar. Met Phase Four kiest Marvel een nieuwe weg, die de verhoudingen wel eens flink zouden kunnen opschudden. Er staan zeker nog acht films gepland voor de komende vijf jaar, waarvan het grootste deel nog geen titel heeft. Naar Doctor Strange 2 (2021) kijk ik alvast erg uit.

Het einde van Game of Thrones

Wow, na bijna 9 jaar eindigt de populairste (en misschien meest overgewaardeerde) serie in de geschiedenis van series. 30 miljoen opgetelde views voor het afgelopen seizoen. De makers filmden afgelopen jaar meerdere eindes, zodat niemand op de prachtige kastelen en landschappen in Spanje en Oekraïne een spoiler kan vastleggen voor de sociale media. De kans dat het laatste seizoen van de serie tegenvalt is aanwezig; er zijn slechts zes afleveringen gepland, in april 2019 start de eerste al. Of pas, want we wachten al bijna twee jaar en we kunnen niet meer wachten.

Bakken met nieuwe series

In 2019 kun je nieuwe seizoenen van Stranger Things, Jessica Jones, Orange Is The New Black (het laatste seizoen), Ozark, The Punisher, 13 Reasons Why, Homeland en A Series of Unfortunate Events verwachten op Netflix. Ik ben benieuwd naar het nieuwe seizoen van The Crown, met een nieuwe cast omdat het zich jaren na het vorige seizoen afspeelt. HBO start daarnaast met Watchmen, de geel-zwarte, mooi gefilmde televisieserie gebaseerd op de comics en de film. Een nieuwe Fargo zul je ook kunnen waarderen; seizoen 4 start volgend jaar. De BBC gaat door met Peaky Blinders, de rauwe Brits-Ierse serie die zich dit keer rond de crisis van 1929 afspeelt. En er is nog veel meer. De volledige lijst die, in Amerika, bekend is, vind je hier.

Een goed bioscoopjaar

De lijst met films is nu al lang en we hebben nog niet alles gezien. Komend jaar verschijnt behalve The Avengers, Captain Marvel en Spider-Man, ook een nieuwe How to Train Your Dragon en de familiefilm Dumbo, met een sterrencast.

In april komt de remake van Hellboy, gevolgd door John Wick 3, Disney's Aladdin en een vervolg op Godzilla: King of the Monsters. Van de zomer kun je kijken naar The Secret Life of Pets 2, een nieuwe Men in Black: International en na 9 jaar een nieuwe Toy Story, van Disney's Pixar. The Lion King verschijnt in juli en daarmee maakt Disney het de concurrentie moeilijk komend jaar; in november hebben ze ook nog Frozen 2, in december de laatste Star Wars: Episode IX. Ook rond het najaar kun je naar Kingsman: The Great Game, Terminator 6 en Joker, een van de DC-films voor komend jaar, naast een nieuwe Wonder Woman: 1984. Sla de popcorn maar in, dus.

Geschiedenis Feitjes Architectuur
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/filmsseries-in-2019-die-je-moet-zien