Algemeen
03 / 09 / 14

Een nieuw design

Erwin Schrijft heeft vanaf nu een iets ander uiterlijk. Check de nieuwe vormgeving hier!

De eerste website ging 16 augustus 2013 online. Nu, ruim een jaar en ruim driehonderd artikelen verder, is het tijd voor iets nieuws. Met al die artikelen barstte de vorige site uit zijn voegen, met eindeloze lijsten aan titels, die bovendien niet erg gemakkelijk waren terug te vinden.

Een nieuwe homepage is hier, met andere weergave van de artikelen, meer ruimte voor interactieve elementen en verder geoptimaliseerd voor nieuwe apparaten, maar ook nieuwe kleuren en een ander lettertype: Google Fonts' Yanone Kaffeesatz wordt nu ingezet als hoofdlettertype voor titels, in plaats van Georgia op de vorige versie van de site. De broodtekst is nog wel steeds in dit schreef-lettertype zichtbaar. Deze wordt het beste weergegeven op zowel pc als mobiel en draagt bij aan de leesbaarheid en overzichtelijkheid. Er is op grote schermen meer ruimte voor tekst en ook de lijnhoogte van het lettertype iets is verhoogd.

De zoekfunctie van de website is uitgebreid, waarmee een totaal vernieuwde filter-functionaliteit is ontstaan. Je kunt snel schakelen van artikel in dezelfde categorie, omdat het menu zich aanpast aan wat je leest. Andere relevante artikelen en links op het internet worden meer uitgelicht.

Een nieuw design

De website is beter geschikt voor mobiel en heeft een ruimere vormgeving. Bovendien is de gebruiksvriendelijkheid van de homepage verbeterd - voor zo ver die nog bekeken wordt door mensen die klikken vanaf RSS, Facebook of Twitter, natuurlijk. De artikelen 'klappen in' en door de horizontale weergave krijg je snel een overzicht van de laatste artikelen. In het hoofdmenu kun je direct de laatste artikelen per categorie zien en snel zoeken. De website is meer visueel, door grote beelden op de homepage en in de artikelen, maar ook een fotogalerij.

De website is gebouwd in HTML5 en met enkele CSS3-technieken krijgt de site net iets meer detail, maar ook met een iets oudere browser zou je de site nog goed moeten kunnen zien. Je zult zien dat de website bij het verkleinen van je browserscherm zich stap voor stap aanpast aan de meest gebruikte resoluties op desktop-, laptop-, tablet- en mobiele schermen. Mocht je op jouw device de website niet perfect zien, laat het me weten via Twitter op @ewinnn. De komende maanden zal ik de website nog verder optimaliseren.

Ik krijg van veel mensen goede reacties op de manier van schrijven en de artikelen die er op staan. Als je tips hebt hoe het beter kan, dan zijn die meer dan welkom. Nog steeds kun je via @erwinschrijft een melding krijgen als er een nieuw artikel is.

[i]- Erwin[/i]

Geschiedenis Design & innovatie Shops
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/een-nieuw-design