21 / 02 / 19

De opvouwbare telefoon is hier

Samsung presenteerde de Samsung Galaxy Fold gisteren, samen met nog een heleboel gave nieuwe gadgets. Voor de eerste telefoon / tablet die je kunt openvouwen betaal je wel tweeduizend dollar. Maar het is vernieuwend - en dat was nodig.

Steeds weer een iets nieuwere camera, een groter geheugen of een betere vingerscanner, we hebben het nu allemaal wel zo'n beetje gezien. Samsung vernieuwt echt, met een innovatieve display die perfect uitgeklapt werkt als tablet, maar ingeklapt in je zak past als mobiele telefoon. Het is een welkome afwisseling en échte innovatie, hoewel het nog een beetje aanvoelt als een gimmick. En hoe houdbaar is zo'n scherm? Zijn de productiekosten niet veel te hoog?

Developers moeten nu wel flink aan de slag om voor alweer een nieuw type scherm apps te ontwikkelen, maar tot die tijd bezorgt de Galaxy Fold een modus waar drie apps naast elkaar kunnen draaien. Terwijl je Whatsapp't in de zijbalk, kijk je dus een YouTube-filmpje en browse je naar de Galaxy Fold 2, die hoogstwaarschijnlijk kan veranderen in een piramide.

Vanaf 26 april kun je mee met de innovatie. En nu afwachten hoe Apple reageert.

Online Geschiedenis TV & series
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/de-opvouwbare-telefoon-is-hier