Games
07 / 01 / 19

2019 in games

2019 wordt een overgangsjaar voor gameconsoles. De vraag wanneer de PlayStation 5 wordt getoond wordt beantwoord, we weten wanneer de nieuwe Xbox verschijnt en krijgen misschien een hint naar een Nintendo Switch 2. Maar qua games kon het wel eens iets minder zijn dan 2018. Als je alle topgames uit dat jaar al hebt uitgespeeld ben je overigens wel erg knap bezig.

De grootste games van dit jaar

Even klaar met Red Dead Redemption 2 en God of War? 2019 biedt je exclusives op de PS4 in de vorm van The Last of Us 2, waar Naughty Dog na Uncharted 4 gaat laten zien dat ze het nog steeds kunnen, maar ook Ghost of Tsushima van Suckerpunch, bekend van Infamous.

Games waar ik ontzettend naar uitkijk, gezien de geweldige gameplaybeelden die we vorig jaar al te zien kregen. Nog geen releasedate, net als die andere grote PS4-exclusive: Death Stranding van Hideo Kojima. Wat voor game dat wordt weet niemand, noch wanneer hij uitkomt, dat kan dit jaar zijn, of in 2023. Hideo neemt de tijd - en terecht. PS4 zit goed met z'n exclusieve titels, in tegenstelling tot Microsoft's console, die waarschijnlijk vooral aan het richten zijn op de nieuwe generatie. Zonder E3 voor Sony dit jaar heeft Microsoft wel een kans om uit te pakken, maar ook PlayStation is niet aan het slapen. We kunnen ons in april vermaken met Days Gone en verder zijn games als Erica, Medievil, Concrete Genie en Dreams exclusief voor de PS4 in 2019. Ik denk dat we Death Stranding niet hoeven te verwachten dit jaar, maar een releasedatum zou fijn zijn. Sony zal binnen enkele maanden een datum voor een exclusief event aankondigen, waar ze meer vertellen over de PS5, maar wellicht ook over de launchgames voor die console. Death Stranding, een nieuwe God of War of Uncharted 5 op dag 1 op de PlayStation 5? Graag.

Ook de Xbox krijgt exclusives dit jaar, zoals Crackdown 3. Eeuwig uitgesteld, maar Microsoft is er klaar mee en dit jaar gaat het dan echt gebeuren. Een vervolg op Ori and the Blind Forest, een kunstwerk in de vorm van een game komt exclusief voor Xbox uit: Ori and the Will of the Wisps. Geen releasedatum, net als Gears 5. Microsoft Studios heeft de game overgekocht van Epic Games, als onderdeel van een hoop overnames afgelopen jaar, waarmee ze zich lijken voor te bereiden op een geweldige release van de nieuwe generatie Xbox consoles. Forza Motorsport 8 is nog niet officieel aangekondigd, maar iedereen verwacht hem wel, dit jaar. Een nieuwe Halo, Infinite, hoeven we niet in 2019 te verwachten en dat zal een domper zijn. Dan maar een launchgame voor de nieuwe Xbox console?

Op de Switch hoef je je niet te vervelen met een nieuwe Pokemon-game. Volledig nieuw en reken maar dat miljoenen gamers met hun voor het gekregen, blinkende Switch-console wachten op deze game. New Super Mario Bros. U Deluxe verschijnt volgende week al, de heruitgave van de Wii U versie zal goed verkopen.

En meer

Ook goed om in de gaten te houden: Babylons Fall. Er is nog weinig over deze fantasy-action game bekend, maar de eerste trailer ziet er goed uit en hij zou dit jaar moeten uitkomen. Daarnaast is er Battletoads, het bloederige hack-and-slash Bloodstained: Ritual of the Night en de Dark Souls achtige Code Vein. Het aartsmoeilijke Cuphead komt terug, net als Dead or Alive en Doom: Eternal.

2019 in games

En Yoshi's Crafted World vermaakt de jongere gamers vanaf eind april ook op Nintendo's console - later in 2019 krijg je nog een nieuwe Luigi’s Mansion 3. Square Enix brengt met Final Fantasy 10, 10-2 HD Remaster, Final Fantasy 12: The Zodiac Age en Final Fantasy 7, 9 en Crystal Chronicles: Remastered Edition naar de Switch. Voor als je ze nog niet had. Een uitgebreid lijstje van nog veel meer games vind je hier.

Muziek Online Algemeen
Facebook
Twitter
http://www.erwinschrijft.nl/2019-in-games